M.E.P Security | Beveiliging dienst logo

Professionele zorgbeveiliging bij M.E.P Security

Vanaf heden biedt M.E.P. Security een geheel nieuwe dienst aan: zorgbeveiliging, een specialisatie binnen de beveiligingsbranche. Onze beveiligingsmedewerkers in de zorg werken met u samen om een ​​oplossing op maat te creëren die een hoog beveiligingsniveau behaald. Voor een optimale belevingswereld voor cliënten, ondersteunen wij het personeel voor een veilige werkplek en kunnen bezoekers in goede sferen ontvangen worden.

Wat is zorgbeveiliging?

Zorgbeveiliging is een vak apart en wordt ingezet bij ziekenhuizen, zorginstellingen, medische kantoren, open en gesloten GGZ-instellingen, daklozencentra en meer. Een zorgbeveiliger is een beveiliger met specialistische kennis van de zorg. Samen met het zorgpersoneel verleent de beveiliger belevingsgerichte zorg aan de cliënten of bezoekers van een instelling. De kern van het werk is het verzorgen van een optimaal verblijf voor de cliënten. Daarnaast ondersteunen en assisteren de zorgbeveiligers bij verschillende taken om de veiligheid en de algehele effectiviteit van de dienstverlening van zorgorganisaties te vergroten.

Door het aantal mensen dat een ziekenhuis of andere zorginstelling binnenkomt of verlaat, is de beveiligingscomplexiteit hoog. De ruimtes waar veel mensen zijn, zoals de receptie of wachtruimte, zijn kwetsbaar en hebben meestal een dynamische omgeving met onbedoeld meerdere prikkels. Deze gebieden worden de klok rond bijgestaan door onze zorgbeveiligers. Ook in bepaalde delen van gebouwen is soms gecontroleerde toegang vereist om de veiligheid van personeel en patiënten te verzekeren. Zorgbeveiligers zijn essentieel om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde medewerkers toegang hebben tot bepaalde locaties.

Zorgbeveiligers kunnen ondersteunen bij:

  • Transport en vervoer van cliënten
  • Assisteren bij de behandeling van agressieve of onvoorspelbare patiënten
  • Ondersteunen van zorgpersoneel
  • Preventieve aanwezigheid bij dringende situaties
  • Ontvangen en screenen van bezoekers op gesloten en beveiligde afdelingen
  • Begeleiding van cliënten tijdens een externe ronde
  • Organiseren van een Intern Bijstand Team (specialisatie)

Getrainde en ervaren zorgbeveiligers

De beveiliging en bescherming van personeel, cliënten en bezoekers moet altijd onder controle blijven. Daarom investeren wij in de groei, de skills en het welzijn van iedere medewerker. Onze zorgbeveiligers zijn door de politie gescreend en in het bezit van de benodigde diploma’s. Dat niet alleen, zij beschikken over specialistische kennis van de zorg en hebben een hart voor hospitality en service.

Hoewel een beveiligingsrol binnen de gezondheidszorg zeer lonend is, kan de rol ook veeleisend zijn. Een zorgbeveiliger moet namelijk gepast kunnen reageren op een bepaalde situatie, terwijl de veiligheid binnen zorginstellingen bevorderd wordt. Onder alle omstandigheden de meest kalme en bedwongen persoon in de kamer blijven, maakt het verschil in het handelen bij calamiteiten of conflicten met bijvoorbeeld dronken, suïcidale of agressieve cliënten. Om zowel mentaal als fysiek fit te blijven, trainen en coachen wij onze zorgbeveiligers. Ook blijft ons team actief bezig met het evalueren van ervaringen, om zo de belevingswereld en het welzijn van cliënten te begrijpen en te bevorderen.

Bij M.E.P Security nemen wij de tijd om uw beveiligingsuitdagingen te begrijpen. Wij helpen u een geïntegreerd beveiligingsmodel te ontwikkelen dat is aangepast aan uw specifieke situatie, behoeften en budget. Lees hier meer over onze nieuwe dienst ‘Zorgbeveiliging’.

Wij bieden diverse diensten aan, waaronder objectbeveiliging en zorgbeveiliging. Objectbeveiliging is het beveiligen van buiten naar binnen. Bij zorgbeveiliging is het daarentegen de bedoeling is dat mensen veilig binnen zitten en niet zonder reden of controle naar buiten kunnen. Wilt u beveiliging inschakelen voor uw bedrijf? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + elf =

Call Now Button