Diefstal van bedrijfsgoederen is een groot probleem. Dankzij een uitstekende samenwerking van M.E.P. Security, met het management van Bloemink Security en de politie werd eind september jl. een verdachte op heterdaad betrapt en ingerekend.

Verdachte leek recidivist

Ondanks dat er voor aanvang van de operatie geen sprake was van een concrete verdachte, was er wel een signalement. Ook was er sprake van een duidelijk patroon dat erop wees dat het ging om een recidivist die al langere tijd bezig was.

Succesvolle uitvoer van plan om op heterdaad te betrappen

Naar aanleiding van de ontdekte patronen was er een sterk vermoeden dat de dader op de avond van 23 september opnieuw zou proberen om goederen buit te maken. Omstreeks 23:40 uur werd een persoon die voldeed aan het signalement op het terrein gezien.

Zoals verwacht maakte deze persoon aanstalten om zich (opnieuw) schuldig te maken aan diefstal van bedrijfseigendommen. Als team betrapte wij de dader op heterdaad en is de verdachte aangehouden. Dankzij een goede gecoördineerde samenwerking, was de politie snel ter plaatse om de verdachte over te dragen.

Door zorgvuldige voorbereiding kon de verdachte worden aangehouden zonder dat er sprake was van een escalatie. De situatie bij het bedrijf in kwestie wordt de komende tijd goed in de gaten gehouden. Vooralsnog lijkt de aanhouding van deze dader het probleem te hebben opgelost.

Post: LinkedIn