Beveiligers dragen traditioneel een door justitie goedgekeurd maatpak. Deze kleding stamt uit de tijd dat beveiligers een echt uniform droegen, net zoals politieagenten, wachtcommandanten en scheepskapiteins. Een uniform dat tegelijk herkenbaarheid en gezag uitstraalt.
Voor een beveiliger zijn er verschillende eisen met betrekking tot kleding. Deze mag bijvoorbeeld niet lijken op een uniform van de hulpdiensten om misverstanden in geval van nood te voorkomen, er mogen geen rang-onderscheidende tekens op aangebracht zijn en er mogen geen logo’s op voorkomen die lijken op die van de politie. De kleding moet het herkenbare en duidelijk zichtbare V-embleem hebben en het logo van het bedrijf waaronder de vergunning wordt uitgegeven bevatten. De beveiligers van M.E.P. Security zijn dan ook altijd onberispelijk gekleed.
Maar zo af en toe geven we daar als beveiligingsbedrijf graag een eigen draai aan. Niet bijzonder afwijkend of flamboyant, maar nét opvallend genoeg om in het oog te springen. Het zijn de dagen waarop de sokken zich even niet aan de voorschriften hoeven te houden. Op die dagen is het aan de medewerker zelf welke sokken hij of zij draagt.
Casual Friday is een voor de hand liggend moment waarop beveiligers andere sokken dragen dan de voorgeschreven zwarte. Knalgele sokken, sokken met een panterprintje, met cactussen, toumpoucen of in alle kleuren van de regenboog; sommige medewerkers maken er een sport van elke keer andere sokken aan te trekken. Dat tovert vaak een lach op het gezicht van collega’s én bezoekers, zorgt voor een beetje humor in de dag en kan soms de aanleiding geven tot een interessant gesprek.
Maar met deze dagen willen we niet alleen zorgen voor een lach. We kunnen ook aandacht vragen voor een bepaald onderwerp. Bijvoorbeeld op Alzheimerdag, als veel van onze medewerkers er voor kiezen twee verschillend gekleurde sokken aan te trekken om op een luchtige manier te wijzen op een serieus onderwerp. Of rode sokken op Red Nose Day. En sokken met dierenprint op dierendag.
Deze onderwerpen vinden we net zo belangrijk als een lach en een grap. Maatschappelijke betrokkenheid maakt ook deel uit van onze filosofie. Combineren we dat met onze eigentijdse draai aan de kledingvoorschriften, dan heb je de ideale symbiose die M.E.P. Security tot het moderne beveiligingsbedrijf maakt.