Maatschappelijk verantwoord ondernemen

“Mens sana in corpore sano – een gezonde geest in een gezond lichaam” Juvenalis 55 n. Chr.

M.E.P. Security levert beveiligingsmedewerkers. Dat is onze kerntaak.
Meer uitgebreid leveren we mensen die zorgen voor veiligheid en service, echte mensen die met beide benen in de maatschappij staan en betrokken zijn bij het bedrijf waar ze ingezet worden en de mensen die daar rondlopen.

Met een betrokken kijk op de mens spelen we in op de maatschappelijke en persoonlijke groei van iedere medewerker. We leveren dus geen ‘poppetjes’, we sturen echte mensen die niet alleen goed opgeleid zijn, maar ook lekker in hun vel zitten. Goed in je vel zitten betekent een betere weerbaarheid tegen dat wat de dag je biedt. Een balans tussen werk en privé zorgt er voor dat het een eenvoudig samenvloeit met het ander. Werk zit het privéleven niet in de weg, het leven zit het werk niet in de weg. Dat maakt onze mensen zowel professioneel als prettig in omgang, hoe lang of zwaar de dag ook is. Niet omdat ons bedrijf daar beter van wordt, maar eerst en vooral omdat onze medewerkers daar profijt van hebben.

Dat doen we door onze medewerkers verschillende mogelijkheden te bieden.

Een gezonde geest…

Bibliotheek

Mens sana in corpore sano – een gezonde geest in een gezond lichaam. De Romeinse dichter Juvenalis wist het al, en wij kunnen dat alleen maar beamen. Daarom bieden we onze medewerkers naast de mogelijkheid het lichaam fit te houden ook manieren om de geest te trainen. In onze bedrijfsbibliotheek staat een ruime keuze aan boeken met een keur aan verschillende onderwerpen en genres waar iedereen vrijelijk uit kan lenen. Ook krijgen medewerkers elk kwartaal een boekenbon waarmee ze een boek aan kunnen schaffen.

Mentale coaching

Zit iemand niet lekker in zijn vel en wil hij daar over praten, dan kan hij terecht bij onze counselor. Het werk kan soms best heftige ervaringen met zich mee brengen, en er over praten helpt het een plekje te geven. Praten over andere dingen die iemand dwars zitten kan natuurlijk ook altijd.

Financiële coaching

Allerlei externe factoren kunnen van invloed zijn op lichaam en geest. Stress door financiële vragen of problemen bijvoorbeeld, kunnen een behoorlijk effect hebben op hoe je je voelt, en daarmee hoe je op je omgeving reageert. Daarom kunnen onze medewerkers terecht bij een financiële coach. Bijvoorbeeld als het allemaal even niet zo lekker gaat, maar ook voor algemene vragen kunnen ze bij deze coach terecht. Dat geeft rust en een gevoel dat je grip hebt op je financiën, zodat je het los kunt laten en je kan concentreren op andere dingen.

… in een gezond lichaam

Sportschool

Niet alleen voeding is belangrijk voor een gezonde levensstijl, ook bewegen hoort daar bij. We bieden onze medewerkers dan ook een sportschoolabonnement om bewegen te bevorderen.

Diëtiek

Daarnaast kunnen onze medewerkers hulp vragen van een diëtiste. Een gezonde leefstijl is een eerste voorwaarde als je lekker in je vel wil zitten en voeding is daar een belangrijk onderdeel van. Wil je hulp bij afvallen of juist een beetje aankomen, heb je vragen over alcoholgebruik of wil je stoppen met roken? De diëtiste staat onze medewerkers daarin graag bij.

En omgeven door een gezond milieu

Een gezonde mens in een gezond milieu

Ons streven is niet alleen een gezonde medewerker, we hebben ook een scherp oog voor het milieu. Zo gaat alles zo veel mogelijk digitaal om papier te sparen. Nieuwsbrieven, briefings, orders; het gaat allemaal online.

Als beveiliger ontkom je niet aan reizen. We stappen dan ook veelvuldig in de auto, maar wel zo dat we het maximale bereiken met een minimale reistijd en een minimaal brandstofgebruik. We plannen de ritten zorgvuldig en logisch, zodat onze wagens niet langer dan nodig op de weg zijn.

Goede doelen horen ook bij oog voor mens, maatschappij en milieu. Wij dragen dan ook ons steentje bij op verschillende manieren. Zo steunen we bekende en minder bekende goede doelen en zetten we ons in de omgeving in met bijvoorbeeld het belangeloos helpen in de vorm van fysieke beveiliging bij liefdadigheidsevenementen en het uitdelen van voedsel of schenken van koffie tijdens de kerst.

Kunt u ook een helpende hand gebruiken tijdens een (liefdadigheids)evenement? Klik dan hier. Wellicht kunnen wij iets voor u betekenen.

Call Now Button