Een beveiliger roept bij veel mensen een bepaald beeld op. Misschien ook bij u. Een taakbewuste professional die de boel goed in de gaten houdt. Iemand op wie u kunt vertrouwen, maar ook iemand met een wellicht niet al te toegankelijke uitstraling. Dat kan ook anders. M.E.P. Security bewijst dit. In onze visie is een beveiliger meer dan een beveiliger alleen. Hij/zij is ook een gastheer of gastvrouw en het visitekaartje van uw organisatie.

Voor mij is het vanzelfsprekend dat een beveiliger meer doet dan beveiligen alleen. Een beveiliger is het eerste aanspreekpunt voor gasten, bezoekers of relaties. Maar ook voor personeel. Daarom leid ik beveiligers op tot security hosts: professionals die waarde toevoegen aan uw organisatie.

Een vriendelijke ontvangst

U krijgt maar een kans om een eerste indruk te maken. Meestal is het de beveiliger die zorgt voor deze eerste indruk. Dit geldt niet alleen bij binnenkomst van het pand. Beveiligers kunnen tevens worden ingezet als receptionist(e). Hoe uw bezoekers worden begroet bij bijvoorbeeld het aanbellen bij de slagboom, maakt een wereld van verschil. Een welbespraakte, vriendelijke receptionist/beveiliger die u welkom heet, zorgt voor een perfecte eerste indruk. In veel organisaties wordt deze belangrijke eerste stap vergeten. Gastvrijheid begint niet pas bij de deur.

Laat gasten zich welkom voelen

Een warm welkom schept bepaalde verwachtingen. Een goede eerste indruk die al snel teniet wordt gedaan, betekent een teleurstelling voor uw gast. Daarom is het belangrijk dat gasten zich welkom voelen bij binnenkomst. Een attente beveiliger heet uw gasten vriendelijk en persoonlijk welkom. Zo weten zij niet alleen dat zij welkom zijn; zij ervaren dit ook. Een valkuil in veel organisaties is dat gasten na binnenkomst niet direct weten waar zij heen moeten of waar zij aan toe zijn. Een security host van M.E.P. Security staat garant voor een perfecte ontvangst. Daar zijn kennis van het kantoor en de omgeving wijst hij gemakkelijk de kortste weg of begeleid naar de juiste ruimte.

Maak wachten aangenaam

Dienen uw gasten na ontvangst even te wachten, dan maakt een beveiliger met oog en aandacht voor detail het verschil. Een goede beveiliger begeleidt uw gasten naar een eventuele wachtruimte en legt hen uit dat zij zo spoedig mogelijk verder geholpen worden. Een servicegerichte security host biedt uw gasten een kopje koffie of thee aan, beantwoordt eventuele vragen en draagt zorg voor een nette omgeving. Dit vereist een proactieve instelling. Even de stoelen rechtzetten of aanschuiven, gebruikte kopjes opruimen of tijdschriften in uw receptie of ontvangstruimte recht leggen: dit soort details maken het verschil tussen een goede indruk en een uitstekende indruk.

Zorg voor uw pand

In het verlengde van de service die een beveiliger biedt in uw receptie of wachtruimte, ligt de zorg voor het pand. Beschikt uw receptie of wachtruimte over toiletten, dan zorgen onze beveiligers ervoor dat deze netjes zijn. Zij kunnen uw schoonmaker(s) signaleren wanneer er behoefte is aan schoonmaak, maar er uiteraard zelf ook voor zorgen dat spullen worden aangevuld en alles netjes oogt.

Een toegankelijke uitstraling

Een beveiliger die zijn/haar werk goed doet, wordt ook gekenmerkt door een toegankelijke en vriendelijke uitstraling. Gasten die vragen hebben of met een probleem geconfronteerd worden, moeten geen drempel ervaren om op een beveiliger af te stappen. Op het gebied van service is een beveiliger het visitekaartje en het verlengstuk van uw bedrijf.

Beveiligers van M.E.P. Security zien er altijd verzorgd uit. Zij dragen nette, passende kleding, een verzorgd kapsel en een aangenaam parfum. Samen met hun vriendelijke uitstraling en open houding zorgt dit ervoor dat zij benaderbaar zijn voor gasten. Voor een vraag, maar ook gewoon voor een vriendelijk gesprek.

De laatste indruk is net zo belangrijk

De beveiliger is niet alleen de eerste persoon die uw gasten zien wanneer zij u bezoeken, maar ook de laatste persoon. De laatste indruk is dus net zo belangrijk als de eerste. Een goede beveiliger zorgt voor een vriendelijk en persoonlijk afscheid. Hij/zij zorgt ervoor dat uw bezoeker uw pand tevreden verlaat. Zonder vragen of problemen, maar met een glimlach en een uitstekende ervaring rijker.