Een beveiliger als aanwinst in coronatijden
Binnenkort wordt het verplicht een mondkapje te dragen in openbare ruimtes zoals op stations, in musea en winkels. Ook de anderhalve meter regel blijft uiteraard van kracht, net zoals het thuisblijven bij verkoudheid, hoesten of koorts. Omdat niet iedereen zich bewust is – of wil zijn – van de regels, gaat de detailhandel particuliere beveiligers en toezichthouders inzetten om toe te zien op de naleving van de coronamaatregelen.
De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van dertien jaar en ouder, en wie de regels niet naleeft riskeert een boete van 95 euro. Een spatscherm, of ‘faceshield’, sjaal of bandana bedekken de neus en mond niet volledig en zijn dus geen alternatief voor een mondkapje.
Het kabinet wil dat strenger opgetreden wordt tegen mensen die zich niet aan de coronamaatregelen houden, en niet iedere winkelier of eigenaar van een openbare ruimte heeft hier een boa tot zijn beschikking. Een beveiliger is dan de uitkomst. Hij of zij maakt door de aanwezigheid en uitstraling duidelijk dat de maatregelen serieus genomen dienen te worden en dat hier geen discussie over mogelijk is. Verder helpt een beveiliger bij het strenger optreden tegen klanten die weigeren zich aan de regels te houden of anderszins overlast veroorzaken. Daarmee worden agressie en vervelende situaties vaak voorkomen. Winkeliers worden ontlast, winkelpersoneel en bezoekers voelen zich veiliger.
Een beveiliger van M.E.P. Security is naast handhaver ook het visitekaartje van een winkel of andere openbare ruimte. Bezoekers voelen zich welkom, u als eigenaar weet zeker dat er iemand aanwezig is die in geval van nood – of dat nu een overtreding van de corona maatregelen is of een calamiteit – kan optreden. Onze beveiligers zijn getraind in gastvrijheid, servicegerichtheid én BHV en EHBO, houden het hoofd altijd koel, zijn tactvol en een ware aanwinst voor de veiligheid.