Je ziet ze nauwelijks, je hoort ze niet, maar ze zijn een essentiële schakel in een hotel: de nachtportier. Er wordt vaak gedacht dat het hotel slaapt als haar bezoekers naar bed zijn gegaan, maar niets is minder waar.
De rustige momenten in de late avond en vroege morgen zijn ideaal om orde op zaken te stellen. Tijdens de drukke dag is er niet altijd voldoende tijd om de administratie helemaal op orde te maken of alle binnengekomen gegevens te verwerken. Bovendien kan je in de rustige momenten alvast de komende dag voorbereiden waarmee je de volgende werkdag goed begint. Denk daarbij aan het opmaken van de ontbijtzaal, het klaarzetten van de komende incheck en het opstellen van een lijst van eventuele klusjes die gedaan kunnen worden. Bovendien zorg je op die nachtelijke momenten dat de overdracht soepel plaats kan vinden. Je kan de rapportage bijwerken zodat je collega’s weten wat er die dag gebeurd is, en je kan een lijst opstellen met dingen die er de komende dag staan te gebeuren.
Maar de ‘nachtwacht’ zit niet alleen maar met zijn of haar neus in het beeldscherm. De nachtportier draagt ook de verantwoordelijkheid in de nacht, en meestal alleen. De nachtportier is huismeester, beveiliger, host, kok, schoonmaker en klusjesman/vrouw in één. Komt er een verlate gast binnen? Hij wordt hartelijk ontvangen. Storing? De nachtportier vindt de oplossing. Calamiteit? De nachtportier komt direct in actie. Dat doet de nachtportier met passie, plezier en grote professionaliteit. Want ook in de nacht draait de wereld gewoon door en blijven kwaliteit en service  op nummer één staan.
Lees hier meer over hotelbeveiliging.